Palmekål og blå kartofler i bix med æg
SERVERING
10 portioner
Dressing
Tilbehør
Energiindhold for hele retten: 13060 kJ
Energifordeling:
Fiber: 70.7 g
Protein: 22 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 42 %
Giv kålen et hurtigt opkog i godt saltet vand. Hæld det i en sigte og lad det dryppe af.
Steg løg og hvidløg lysebrune med smør i en tykbundet pande eller på kip-steger. Tilsæt kartofler, ras el hanout, salt og peber og lad det stege ca. 10 min. Skær kålen i grove stykker og bland ned i kartoflerne. Vend det hele godt sammen og dæk med et låg. Lad retten småsimre til kartofler og kål er helt mørt. Smag evt. til med mere krydderi.
Kom bixen i et smurt, ovnfast fad og lav små fordybninger til æggene. Slå æggene ud og kom et i hvert hul. Dæk retten med bagepapir og sæt fadet i ovnen – til æggene er perfekt blødkogte.
Bland dressingen sammen og juster med vand til passende konsistens. Dryp dressingen over bixen, så man stadig kan se æggene og server straks.
15-25 min. ved 180°.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000