Palmekål og blå kartofler i bix med æg

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 400 g grønkålsblad uden grove stængler
  • 400 g palmekål uden grove stængler
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 20 g grofthakket hvidløg
  • 10 g Groft salt
  • 500 g zittauerløg i tynde både
  • 2 g friskkværnet peber
  • 800 g blå kartoffel i tern (ca. 2 x 3 cm)
  • 8 g ras el hanout krydderi
  • 10 stykker æg

Dressing

  • 5 g Groft salt
  • 2 g friskkværnet peber
  • 25 g vand
  • 6 g sød paprika
  • 600 g Arla Harmonie® økologisk ymer 3,5%

Tilbehør

  • 50 g Dijonsennep
  • 500 g groft brød

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 13060 kJ

Energifordeling:

Fiber: 70.7 g
Protein: 22 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 42 %

Fremgangsmetode

Giv kålen et hurtigt opkog i godt saltet vand. Hæld det i en sigte og lad det dryppe af.

Steg løg og hvidløg lysebrune med smør i en tykbundet pande eller på kip-steger. Tilsæt kartofler, ras el hanout, salt og peber og lad det stege ca. 10 min. Skær kålen i grove stykker og bland ned i kartoflerne. Vend det hele godt sammen og dæk med et låg. Lad retten småsimre til kartofler og kål er helt mørt. Smag evt. til med mere krydderi.

Kom bixen i et smurt, ovnfast fad og lav små fordybninger til æggene. Slå æggene ud og kom et i hvert hul. Dæk retten med bagepapir og sæt fadet i ovnen – til æggene er perfekt blødkogte.

Dressing

Bland dressingen sammen og juster med vand til passende konsistens. Dryp dressingen over bixen, så man stadig kan se æggene og server straks.

Bagetid

15-25 min. ved 180°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.