Påsketoast med røget lammekølle, saltede agurker og skidne æg

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 10 g æg
  • 1 g friskkværnet peber
  • 200 g agurk
  • 20 g finthakket frisk estragon
  • 650 g fuldkornslandstykke (10 stk)
  • 10 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 30 g finthakket hvidløg
  • 100 g Riberhus® økologisk mellemlagret (10 skiver)
  • 800 g vasket spinatblade uden de groveste stængler
  • 80 g taffelsennep
  • 250 g røget lammekølle

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 15710 kJ

Energifordeling:

Fiber: 54.4 g
Protein: 25 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 33 %

Fremgangsmetode

Kog æggene i ca. 6 min. – blødkogte. Afkøl i koldt vand og fjern skallen. Rist brødet sprødt i en meget varm ovn eller på grillen. Skær imens agurk ud i ca. 5 cm stykker og del dem i 8-10 stave afhængig af agurkens tykkelse. Vend agurkestave med hakket estragon og lidt friskkværnet peber.

Smelt smørret i panden og rist hvidløgene let. Skru op for temperaturen og steg hurtigt spinaten af. Fjern fra varmen og rør sennep i, så spinatsaften jævnes let. Læg de ristede brødskiver i et ovnfast fad eller på en gastroplade. Fordel halvdelen af spinaten på skiverne og spred det ud så det dækker brødet. Læg her på det røgede kød. Derefter et blødkogt æg og den sidste halvdel af spinaten fordeles oven på æggene. Til slut dækkes ægget med en skive ost. Smelt og giv osten farve under grillen eller ved meget høj temperatur i ovnen. Anret de lange agurkestave ovenpå toasten. Server straks.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.