Mangefarvede bladbeder med brændt blomkål og sankthansurt tzatziki

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 3 g Groft salt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 10 g Karry
  • 1 kg blomkål
  • 10 g hel kommen
  • 50 g kokosfedt

Dressing

  • 2 g Groft salt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 20 g olivenolie
  • 5 g Dijonsennep
  • 10 g hyldeblomsteddike
  • 500 g røde, gule og hvide bladbede skyllede og slyngede

Sankthansurt tzatziki

  • 2 g Groft salt
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk yoghurt 10%
  • 250 g sankthansurtblad

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 4480 kJ

Energifordeling:

Fiber: 37.1 g
Protein: 17 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 60 %

Fremgangsmetode

Skær blomkålen ud i store stykker med blade, stok og det hele. Smelt kokosfedtet og tilsæt karry og kommen. Rist det hele godt igennem i ca. 5 min. Hæld kryddersmørret over blomkålen og tilsæt salt og peber. Ælt det hele godt sammen, så krydderierne kommer godt ind i kålen. Bag blomkålen i ovnen så krydderier og kål bliver godt ”brændt” igennem og får lidt farve. Kålen må gerne være al dente.

Dressing

Pisk en dressing sammen af sennep, hyldeblomsteddike, olie, salt og peber. Riv bladbederne i grove stykker og vend med olie-eddike-dressing.

Sankthansurt tzatziki

Skær sankthansurt i grove strimler – gem lidt hele blade og blomster til pynt, Bland de strimlede urter med yoghurt og salt og lad det trække et øjeblik. Anret bladbede-salaten på et stort, smukt fad og læg de lune blomkål herpå. Top til sidst det hele af med klatter af tzatziki og hele sankthansurter og blomster.

Bagetid

10-15 min. ved 220°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.