Bagte rødbeder med røget kartoffelmos, sur-søde kirsebær og rød fløde

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Bagte rødbeder

  • 2 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 g olivenolie
  • 1 kg store rødbede
  • 150 g frosne eller syltede kirsebær fra sommeren
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 50 g kirsebæreddike

Pocheret kuller

  • 6 g hvidløg
  • 500 g Arla Harmonie® økologisk skummetmælk 0,1%
  • 1 stykker laurbærblad
  • 1 kg røget kulmule , kuller eller anden mager hvid fisk

Kartoffelmos

  • 10 g koldt Arla Harmonie® økologisk smør i små tern
  • friskkværnet peber
  • 2 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 kg kartoffel
  • 100 g citronsaft
  • 150 g pigeonæble i fine både

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 17120 kJ

Energifordeling:

Fiber: 36.8 g
Protein: 21 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 47 %

Fremgangsmetode

Bagte rødbeder

Skræl rødbederne og skær dem i store ensartede både. Kom rødbeder, kirsebær, olivenolie, salt og peber i et ovnfast fad og bland det godt. Dæk fadet med bagepapir og bag rødbederne midt i ovnen – til de er møre.

Sigt saften fra rødbederne over i en lille tykbundet gryde og kog det ind til det tykner. Tilsæt piskefløde og kog yderligere ind til en let tyk konsistens. Kom lidt kirsebær fra fadet i saucen. Smag til – evt. med kirsebæreddike.

Pocheret kuller

Opvarm mælk, hvidløg og laurbær til kogepunktet i en stor, tykbundet gryde eller fiskegryde. Læg fisken i den varme mælk og skru ned for temperaturen. Lad fisken pochere ved ca. 80° i 10-20 min. til fisken er halvt mør. Sluk for gryden og lad fisken trække færdig i kogelagen. Fjern fisken fra lagen og pluk den let fra hinanden. Husk at gemme fiskelage til kartoffelmosen.

Kartoffelmos

Skræl kartofler og kog dem i usaltet vand – til de er møre. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med det kolde smør. Tilsæt lidt af mælken fra fisken, indtil konsistensen på mosen er blød og lind. Tilsæt først salt når mosen er helt færdig, da mælken fra den røgede fisk kan være meget salt. Smag til med citronskal og peber. Vend forsigtigt det plukkede fiskekød i den færdige mos. Smag til.

Vend æblebåde med citronsaft.

Server store stykker rødbeder på en tallerken med en skefuld ”fiskemos”. Fordel den røde kirsebærsauce over rødbederne. Top med sprøde skiver af pigeonæbler.

Bagetid

Ca. 30-45 min. ved 180° – varmluft.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.