Smagens Dag sætter fokus på smagssansen, og på at børn og unge skal lære at smage. Målet er, at få skoleeleverne til at tænke over, hvad de putter i munden, og hvorfor de gør det.

SMAGENS DAG giver i år bud på mad – både i Månedens Smag og i årets materiale – der kan bidrage til en række vigtige tiltag for at være med til at passe på fremtiden. Målet er, at maden stadig kan smage godt for de kommende generationer.

Materialet fokuserer på disse emner:

  • Det gælder om at skabe lyst til at passe på vores jord
  • Vælg kød med omtanke
  • Giv smag til bælgfrugter, og tag en tur til vandet
  • Svampe er fremtiden
  • Grønt, sæson og masser af krydderier uden madspild

Smagens Dag er Sidste Onsdag i September. Tag dagen og emnet med i årsplanen allerede nu. Lige efter sommerferien kan du finde gratis undervisningsmateriale på deres hjemmeside – lige til at downloade og arbejde med i skolekøkkenet.

 

Månedens Smag – og NatMad – Naturvidenskab & Mad

Husk også, at du hele året kan finde masser af inspiration til din undervisning i madkundskab og STEM-fagene.

Hver måned finder du en workshop, som passer til sæsonen – og temaet “Smag på fremtiden”

Til valgfag i madkundskab og tværfagligt samarbejde med fx fysik, kemi og biologi, har vi en række spændende undervisningsmaterialer under emnet: Natmad – Naturvidenskab & Mad.

 

Tilmelding

SOS for Smagsløgene: Sidste Onsdag i September 2023 – i år den onsdag den 27. september 2023, holdes Smagens Dag.  Du kan tilmelde jeres skole, så arrangørerne ved, at I holder Smagens Dag på jeres skole.

 

Læs mere her

Flere events

Se alle events >
X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.