Vinderen af Køkkenprisen 2022 bliver kåret den 27. september 2022 til Fødevaredagen, der finder sted på Hindsgavl Slot i Middelfart.

Målgruppen for Køkkenprisen er offentlige køkkener – en person eller et køkken, og dækker derfor både over central- og hospitals køkkener, plejehjem, sociale institutioner (døgn) med lokale produktionskøkkener eller leve-bo miljøer, daginstitutioner, mad til børn og unge, skoler og uddannelser – hvor juryen udvælger en vinder. 

 

Kriterier for kåring af vinderen

De indstillede køkkener udvælges først og fremmest på baggrund af deres stærke bæredygtige profil. Køkkenprisen definerer ikke, hvad bæredygtighed er, men ønsker at fremme udviklingen af bæredygtighed inden for branchen. Eksempler herpå kan indbefatte en bred vifte af praktiske bæredygtighedsaspekter herunder et særligt fokus på fx madspild, lokale råvarer, sæson, høj økologiprocent, brugen af fx bælgplanter eller meget andet. Dertil kan det også indbefatte en klar strategi for bæredygtig mad og måltider i form af arbejde med de 7 officielle kostråd, FN’s verdensmål eller andet. Derudover er der tale om køkkener, der har et ekstraordinært fokus på velsmagende mad og måltider til målgrupperne. Køkkenprisen er sat i verden for at hylde køkkenerne som er best in class indenfor bæredygtighed til inspiration for resten af branchen.

 

Kåring af vinderen

Overrækkelsen finder sted på Fødevaredagen den 27. september. Den kan du læse mere om her.

 

Læs mere om prisen her

 

Flere events

Se alle events >
X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.