Kartoffelcreme

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Ugen før - chiliolie

  • 45 g rapsolie
  • 2 g chiliflage

Dagen før

  • 1500 g kartoffel
  • 150 g tørret gul ært (flækært) - kogt i bouillon (ca. 3 dl)
  • 5 g Groft salt
  • 45 g citronsaft
  • 180 g rapsolie
  • 15 g æggeblomme
  • 7 g Dijonsennep
  • 250 g Arla® Skyr 0,2%
  • 25 g hakkede krydderurt , fx dild og purløg

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 16200 kJ

Energifordeling:

Fiber: 29.6 g
Protein: 10 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 54 %

Fremgangsmetode

Ugen før - chiliolie

Rør olie og chili flager sammen og lad det trække tildækket i køleskabet i en uges tid.

Dagen før

Skræl og kog kartoflerne møre. Stil dem på køl til i dagen efter. Kog flækærterne i ½ liter grøntsagsbouillon i ca. 40 min. – eller til de er møre. Hæld vandet fra og stil dem tildækket i køleskabet til i morgen.

Pisk en tynd mayonnasie af æggeblomme, sennep, citronsaft, salt og rapsolie. Rør heri de kogte kartofler, som er presset gennem et kartoffelmos jern. Rør skyr i så du får en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft. Server med de kolde kogte flækærter, chileolie og hakkede krydderurter.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.