Hvide asparges med kørvelmousseline

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Kørvelmousseline

  • 250 g Arla Harmonie® økologisk smør - smeltet
  • 15 g vand
  • 25 g æblecidereddike
  • 90 g æggeblomme
  • 3 g havsalt
  • 1400 g asparges
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%

Tilbehør

  • 300 g groft brød

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 14770 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 8 %
Kulhydrat: 22 %
Fedt: 70 %

Fremgangsmetode

Kørvelmousseline

Pisk æggeblommer, eddike, vand og salt sammen over vandbad, til det begynder at blive cremet, og du kan trække “streger” i skummet. Pisk det smeltede smør i æggene i en tynd stråle, mens du pisker, til alt smørret er indarbejdet, og saucen er fed og glat. Tilsæt hakket kørvel og peber. Smag evt. til med lidt mere salt og eddike.

Skræl og knæk den nederste træede del af de hvide asparges. Kog aspargesene i letsaltet vand tilsat lidt sukker i 2-3 min. Kom aspargesene direkte over i koldt vand, så de holder deres farve og friskhed, og hiv dem op igen med det samme, så de ikke mister for meget varme. Læg dem kort til afdrypning på et rent klæde.

Pisk fløden til et let skum, og vend den i mousselinen lige inden serveringen – det gør mousselinen let, luftig og cremet. Server de lune asparges med kørvelmousseline og godt brød til.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.