Buche de Noël

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Hytteostcreme

  • 20 g flormelis
  • 10 g vaniljesukker
  • 500 g Arla Harmonie® økologisk hytteost 4%
  • 15 g majsstivelse , fx maizena

Bund

  • 100 g æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 g fint salt
  • 2 g stødt kanel
  • 80 g brun farin
  • 80 g revet rugbrød
  • 4 g natron
  • 2 g stødt kardemomme
  • 2 g stødt ingefær
  • 30 g majsolie
  • 80 g revede rodfrugt , fx gulerod, pastinak, persillerod eller lignende
  • 200 g syrligt tyttebærsyltetøj

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 9450 kJ

Energifordeling:

Fiber: 17.8 g
Protein: 17 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 25 %

Fremgangsmetode

Hytteostcreme

Kør hytteosten glat på en foodprocessor. Tilsæt flormelis, majsstivelse og vaniljesukker. Smag til. Stil cremen tildækket i køleskabet ca. 1 time – eller til ceme har sat sig.

Bund

Pisk sukker og olie sammen og tilsæt æggene et ad gangen – pisk godt ind imellem. Bland mel, natron, krydderier og salt i dejen. Vend rodfrugter og rugbrød i til sidst. Smør dejen ud på bagepapir i en firkant (ca. 25×25 cm). Bag bunden i ovnen.

Læg kagen omvendt på et stykke bagepapir og træk det andet bagepapir af kagen, så bunden af kagen vender opad. Smør straks kagen med tyttebærsyltetøj og derefter et tyndt lag hytteostcreme. Gem noget af cremen til pynt. Rul kagen stramt i bagepapiret og læg rouladen på køl nogle timer –
gerne til dagen efter. Server kagen kold fra køleskabet.

Bagetid

12-15 min. ved 170°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.