Sommersalat

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Røget kefir

  • 1500 g ESSENS Kefir
  • 5 g havsalt
  • 75 g røgsmuld
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 50 g olivenolie
  • 700 g fuldkornsrugbrød - 10 tykke skiver
  • 625 g radise
  • 800 g små skole agurk

Pynt

  • karse

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 13750 kJ

Energifordeling:

Fiber: 70.9 g
Protein: 12 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 43 %

Fremgangsmetode

Røget kefir

Fordel kefiren i 2 sigter med viskestykker og lad dem dræne i ca. 4 timer på køl. Skrab den drænede kefir over i skåle og sæt dem ned i en gryde eller en kasperrøghat sammen med røgsmuld/hø. Antænd røgsmuldet/høet og kvæl flammerne med et tætsluttende låg. Lad kefiren trække røgsmag i ca. 20 min. Smag den røgede kefir til med salt.

Steg brødskiverne i smør og olie i en pande ca. 2 min. på hver side eller til de er sprøde. Lad dem køle let af på fedtsugende papir.

Fordel radiser og agurk i skiver på portionstallerkener og dryp med den røgede kefir. Pynt med karse og server med smørstegt rugbrød.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.