Kartoffel-blækspruttesalat med persille og hvidløg

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 40 g Groft salt
  • 200 g zittauerløg
  • koldt vand
  • 150 g bladselleri - skåret i store stykker
  • 1000 g vaskede bagekartoffel med skræl
  • 1000 g skyllet 8-armet blæksprutte (Poplo)
  • 8 g finthakket hvidløg
  • 50 g meget finthakket persille
  • 30 g olivenolie
  • 50 g kogelage
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • friskkværnet peber
  • 25 g friskpresset citronsaft

Pynt

  • finthakket persille

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 8030 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 36 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 28 %

Fremgangsmetode

Kom blæksprutte, bagekartofler, bladselleri, løg og salt i en gryde. Dæk med vand og kog til sprutten er mør (ca. 1 time). Lad kartoflerne blive i kogelagen hele tiden. Tag kartofler og blæksprutte op af kogelagen og lad det køle af. Fjern skrællen fra kartoflerne og skær dem i små tern. Skær ligeledes sprutten i mindre stykker (det eneste der ikke kan spises er “blækposen”, som sidder midt i kroppen). Vend blækspruttekødet sammen med kartofler, persille, hvidløg, kogelage og olivenolie. Smag til.

Kom fløden i en skål. Tilsæt citronsaft og peber.

Anret blækspruttesalaten på et stort fladt fad og dryp citronfløden over. Pynt med persille. Server salaten lun eller gem den til næste dag og server kold.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.