Hytteost rørt med strandkarse, røget kylling og hybenkompot

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Røget kylling

  • 240 g Groft salt
  • 12 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 14 g rapsolie
  • 2 liter vand
  • 175 g sukker
  • 2 stykker hele kylling

Hybenkompot

  • 150 g vand
  • 110 g sukker
  • 1 g vaniljestang og kornene herfra
  • 375 g hyben uden kerner
  • 30 g honning

Øllebrødsflager

  • 15 g friskpresset citronsaft
  • 250 g vand
  • 175 g mørkt rugbrød uden kerner
  • 330 g hvidtøl eller maltøl
  • 80 g ahornsirup

Hytteost rørt med strandkarsepesto

  • 3 g hvidløg
  • 3 g Groft salt
  • 90 g rapsolie
  • 2 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 15 g blade fra strandkarse
  • 40 g solsikkekerner
  • 450 g Arla® Hytteost 4%

Pynt

  • brøndkarse

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 19980 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 28 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 41 %

Fremgangsmetode

Røget kylling

Bring vand, salt og sukker i kog. Lad det køle af i køleskabet. Parter kyllingerne i 4-8 stykker hver, rens og skyl dem godt. Kom kyllingen i lagen og lad dem trække tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Dup kødet godt tørt og gnid det med olie, salt og peber. Læg stykkerne på en rist i en gastronom med lidt røgsmuld i bunden. Læg endnu en gastronom på som låg og ryg kyllingestykkerne i 10-15 min. Steg dem færdige i ovnen – til de har en kernetemperatur på ca. 75°.

Hybenkompot

Bring alle ingredienserne i kog og kog det ved jævn varme og under låg i 25-35 min. Hæld kompotten på skoldede glas.

Øllebrødsflager

Bring alle ingredienserne i kog og kog dem ved jævn varme og uden låg. Pisk det godt sammen og rør ofte. Smør det ud i et meget tyndt lag på bagepapir og bag det i ovnen.

Hytteost rørt med strandkarsepesto

Hytteost rørt med strandkarsepesto: Blend alle ingredienserne undtagen hytteost. Rør pestoen sammen med hytteosten.

Riv det røgede kyllingekød i grove stykker og anret med lidt hytteost rørt med strandkarsepesto og lidt hybenkompot. Pynt med rugbrødsflager delt i grove stykker og brøndkarse.

Stegetid for kylling

Ca. 1½-2 timer ved 100°.

Bagetid for øllebrødsflager

Ca. 1½ time ved 120°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.