Hjemmelavet yoghurt med ribskompot, surbærsylt, rugknas og hybensirup
SERVERING
20 portioner
Hjemmelavet yoghurt
Ribskompot med sukkertang
Surbærsylt
Hybensirup
Rugknas
Energiindhold for hele retten: 18290 kJ
Energifordeling:
Fiber: 49.1 g
Protein: 9 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 32 %
Kom alle ingredienserne i en gryde og bring det langsomt i kog. Lad det simre til bærrene brister og lad det trække tildækket i køleskabet i mindst et døgn. Hvis du plukker bærrene i sensommeren kan du komme bærrene på skoldede glas og gemme dem indtil brug i vintermånederne.
Bring hyben, sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min., så smagen fra hyben trænger ud. Sigt hybenblandingen over en skål. Kom saften tilbage i gryden og kog den ind ved kraftig varme i ca. 2 min. – eller til den er tyktflydende. (Bærrene kan bruges i fx en myslibar). Hæld siruppen på skoldede glas indtil brug.
Skær rugbrødet i store tern. Bland det med brun farin og fordel det på en plade med bagepapir. Bag det i ovnen ved 180° – varmluft – til det er helt sprødt. Lad det køle af og kør det på en blender til det er groft.
Server den hjemmelavede yoghurt med rugknas, ribskompot, surbærsylt, hybensirup og pynt med blomster.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000