Torskerognsmousse på rugbrød med sprøde tynde skiver radise og agurk

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 5 g Groft salt
  • vand så det dækker
  • 500 g rå frisk Torskerogn
  • 10 g eddike
  • 30 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 100 g små tern af kogte Gulerod
  • 15 g friskpresset citronsaft
  • 50 g radise i små tern
  • 50 g agurk
  • 20 g grofthakkede skalotteløg
  • 20 g kapers
  • 2 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 20 g Dijonsennep
  • 40 g mayonnaise
  • 20 g drueagurk
  • 10 g hakkede friske dildkvist

Tilbehør

  • 10 skiver rugbrød

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 7790 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 19 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 28 %

Fremgangsmetode

Kog den friske torskerogn i vand, salt og eddike i 5-10 min. Lad den køle af i væden – og gerne natte over. Fjern hinder og skind og mos torskerognen forsigtigt, så æggene falder fra hinanden.

Hak kapers, drueagurk og løg fint i en foodprocessor og kom det i en skål. Bland med sennep, fløde, mayonnaise, citronskal, -saft og dild. Vend gulerødder, agurk og radiser i – gem et par skefulde grønsager til pynt, evt. skåret i ultra tynde skiver og lagt i isvand, til de krøller flot op. Smuldr torskerognen i dressingen og vend det hele forsigtigt sammen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server som kold salat på rugbrød eller groft brød eller som sandwichfyld.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.