Tomat-brødsalat med syltede løg, grønne bønner og basilikumfløde

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Syltede løg

  • 100 g pillede nye løg , skåret i tynde både
  • 10 g hyldeblomsteddike
  • 300 g nippede grøn bønne , skåret i halve

Croutoner

  • 10 g hakket hvidløg
  • 3 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g daggammelt brød
  • 20 g olivenolie
  • 10 g hakket frisk timian
  • Groft salt
  • 25 g olivenolie
  • 500 g tomat i forskellige farver, skåret i store stykker

Basilikumfløde

  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 2 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 g hakkede frisk basilikumblad

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 7590 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 9 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 46 %

Fremgangsmetode

Syltede løg

Mariner de tynde løgbåde i eddiken og lad stå minimum 30 minutter – eller forbered dem evt. dagen før. De kan stå på køl en uge.

Kom tomaterne i en skål og mas dem let med hænderne sammen med de syltede løg, olivenolie og salt, så der bliver en dejlig saft i bunden af salaten.Vend bønnerne i tomaterne og tilsmag evt. med ekstra eddike, salt og peber.

Kog de grønne bønner i rigelig saltet vand og køl dem hurtigt ned.

Croutoner

Knæk eller skær brødet i store tern. Vend med olivenolie, salt, timian, hvidløg og peber. Bag croutonerne i ovnen til de er sprøde og gyldne.

Basilikumfløde

Pisk fløden til et let skum og bland den med hakket basilikum. Smag til med salt og peber.

Vend de sprøde croutoner i tomatsalaten og lad den stå et par minutter, så brødet opsuger lidt af tomatsaften. Anret salaten i et dybt fad og hæld basilikumcremen over. Pynt evt. med basilikum.

Bagetid

12-14 min. ved 175°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.