Tomat-brødsalat med syltede løg, grønne bønner og basilikumfløde
SERVERING
10 portioner
Syltede løg
Croutoner
Basilikumfløde
Energiindhold for hele retten: 7590 kJ
Energifordeling:
Fiber: 0 g
Protein: 9 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 46 %
Mariner de tynde løgbåde i eddiken og lad stå minimum 30 minutter – eller forbered dem evt. dagen før. De kan stå på køl en uge.
Kom tomaterne i en skål og mas dem let med hænderne sammen med de syltede løg, olivenolie og salt, så der bliver en dejlig saft i bunden af salaten.Vend bønnerne i tomaterne og tilsmag evt. med ekstra eddike, salt og peber.
Kog de grønne bønner i rigelig saltet vand og køl dem hurtigt ned.
Knæk eller skær brødet i store tern. Vend med olivenolie, salt, timian, hvidløg og peber. Bag croutonerne i ovnen til de er sprøde og gyldne.
Pisk fløden til et let skum og bland den med hakket basilikum. Smag til med salt og peber.
Vend de sprøde croutoner i tomatsalaten og lad den stå et par minutter, så brødet opsuger lidt af tomatsaften. Anret salaten i et dybt fad og hæld basilikumcremen over. Pynt evt. med basilikum.
12-14 min. ved 175°.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000