Stegt blomkål og majroer med tahin og jordbær

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Tahindressing

  • 25 g tahin (ristet sesampasta)
  • 125 g Arla Harmonie® økologisk yoghurt 10%
  • 25 g friskpresset citronsaft - gem citronen
  • 5 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g rapsolie
  • 1,5 kg skyllet blomkål med blade
  • 500 g vaskede majroe
  • 5 g finthakkede hvidløg
  • 2 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 300 g nye kartoffel med skræl - i små tern
  • 200 g rensede jordbær skåret i halve

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 5890 kJ

Energifordeling:

Fiber: 56.3 g
Protein: 16 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 41 %

Fremgangsmetode

Tahindressing

Rør yoghurt, tahin og citronsaft sammen i en skål. Smag til.

Steg de saftfrie halve citroner på en meget varm og tør pande – til de er mørkebrune og karamelliserede. Skær dem i mindre stykker.

Skær blomkål og majroer i både. Vend dem i olie, salt og peber. Fordel grøntsagerne på en bageplade i ét lag. Bag dem i ovnen – til de er gyldne og med bid. Anret blomkål og majroer på et fad.

Steg kartofler i smør til de er let gyldne. Tilsæt hvidløg, salt og peber. Vend det godt sammen. Fordel de ristede kartofler på grøntsagerne. Dryp tahindressing over retten og pynt med jordbær og karamelisserede citroner – og evt. friskkværnet peber.

Tip

Retten kan serveres lun eller kold. Server evt. grillede squash eller grillede hvide asparges til.

Bagetid

Ca. 15-20 min. ved 260° – varmluft.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.