Saltbagt knoldselleri med skilt persillefløde og rysteribs
SERVERING
10 portioner
Persillefløde
Rysteribs
Energiindhold for hele retten: 5670 kJ
Energifordeling:
Fiber: 0 g
Protein: 6 %
Kulhydrat: 27 %
Fedt: 67 %
Skær roden af sellerien og fjern de yderste stilke. Skær stilkene af 6 cm oppe. Skrub skrællen med ståluld og skyl den godt. Tør vandet af og smør sellerien med olie og gnid den med salt. Stil sellerien på en plade med bagepapir og bag den i ovnen – til den er mør og lysebrun. Tag sellerien ud af ovnen og pak den lufttæt, så al damp og væde er med til at safte skorpen, som herefter får en dejlig nøddeagtig smag. Lad den hvile i ca. ½ time.
Blend persille med olie, salt og peber til en hel glat masse. Kom persilleolien op i en skål og vend forsigtigt med fløden så den skiller let i grønt og hvidt. Smag til.
Vend ribs med rørsukker og stil det til side indtil servering.
Del sellerien i 10 stykker og anret dem på fade. Dryp persillefløde over og drys med sur-søde ribs eller anden syrlig frugt.
Ca 1 time ved 170°.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000