Kold svampeterrin med purløg og estragon

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 6 g hvidløg
  • 200 g knoldselleri i tynde stave
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 6 g Groft salt
  • 3 g Groft salt
  • 52 g æg
  • friskkværnet peber
  • friskkværnet peber
  • 14 g olivenolie
  • 10 g finthakket skalotteløg
  • 30 g æggeblomme
  • 800 g rensede svampe i tynde skiver
  • 75 g Arla® Tistrup Digekrone, økologisk (fintrevet)
  • 1 g frisk timian
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk letmælk 1,5%
  • 5 g hakket estragon

Vinaigrette

  • 30 g olivenolie
  • 30 g skalotteløg i meget tynde skiver
  • 5 g Dijonsennep
  • 10 g sherryeddike
  • 10 g fintskåret purløg
  • 200 g vasket og tørret hjertesalat

Tilbehør

  • 600 g mørkt rugbrød fx. ristet

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 11820 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 14 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 41 %

Fremgangsmetode

Opvarm en tykbundet pande eller kipsteger med olie. Steg knoldsellerien i ca. 4 min. – eller til den er næsten mør og kom den i en stor skål. Steg svampene ved høj temperatur med salt og peber og tilsæt hvidløg og timian undervejs. Steg til svampene er lysebrune og svampe-væden er fordampet og kom dem i skålen. Kom en tredjedel af svampene i en foodprocessor sammen med fløde, mælk, æg, æggeblommer, ost, salt og peber. Kør det til en fin ensartet masse og hæld det over svampene og sellerien. Vend det hele sammen og tilsæt skalotteløg og estragon. Beklæd en brødform med bagepapir og hæld massen heri. Bag terrinen i vandbad i ovnen – til terrinen er fast og lysebrun på toppen.

Vinarigrette

Pisk en vinaigrette af olie, eddike, sennep, løg og purløg. Smag til med salt og peber. Anret salatbladene på et fad sammen med skiver af svampeterrin og dryp med vinaigretten. Server med ristet rugbrød.

Bagetid

35-45 min. ved ved 175°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.