Hjemmelavet tykmælk med sprød øllebrød og marinerede pærer

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Tykmælk

  • 4 dl Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 6 dl Arla Harmonie® økologisk sødmælk 3,5%
  • 2 dl Arla Harmonie® økologisk kærnemælk 0,5%

Sprød øllebrød

  • 2 g Groft salt
  • 40 g brun farin
  • 100 g rugbrød uden kerner
  • 1 dl hvidtøl
  • 1 dl æblejuice

Marinerede pærer

  • 25 g citronsaft
  • 250 g pære - skåret i mindre tern
  • 75 g blomsterhonning

Pynt

  • citrontimian eller spiselige blomsterblade

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 11688 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 7 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 56 %

Fremgangsmetode

Tykmælk

Varm sødmælk og fløde til 25° i en gryde. Hæld blandingen i en skål og lad tempe-raturen falde til ca. 22°. Bland derefter kærnemælken i. Fordel blandingen i 10 skåle med en diameter på min. 10 cm. Stil skålene tildækket på køkkenbordet ved stuetempe-ratur (ca. 22°) i ca. 18 timer. Stil derefter tykmælken i køleskabet,så den er kold ved servering.

Øllebrødschips

Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt øl og juice. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Rør af og til. Tilsæt sukker og salt og rør øllebrøden ud, så der ingen klum-per er (passer den evt. igennem en sigte). Smør øllebrødden ud i et tyndt lag på en silikone-måtte (ca. 27 x 45 cm). Bag øllebrødden sprøde i ovnen. Lad pladen køle af og bræk chipsene i rustikke brud. Opbevares i tætsluttende boks.

Marinerede pærer

Vend pære, citronsaft og honning godt sammen. Smag til.

Server tykmælken med marinerede pærer og sprøde øllebrødschips. Pynt evt. med citron-timian eller spiselige blomsterblade.

Bagetid

Ca. 2 timer ved 120°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.