Gratinerede porrer med rosmarinkrumme

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 1 rensede hele porre
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 5 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g mælk
  • 3 g fintrevet muskatnød
  • 20 g majsstivelse - fx Maizena udrørt i lidt koldt vand
  • 8 g hakket hvidløg
  • 60 g revet Arla® Tistrup Digekrone, økologisk (eller anden ost med masser af smag)
  • 60 g rasp eller tør brødkrumme
  • 10 g hakkede frisk rosmarinblad
  • 5 g renset grøn chilipeber

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 5830 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 17 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 41 %

Fremgangsmetode

Kog porrerne i saltet vand i ca. 10 min., til de er møre og stadig har bid. Dræn vandet fra og lad porrerne tørre godt i hulbakker.

Kog mælk op med salt, peber og muskatnød. Jævn mælken med maizena og lad den koge nogle minutter til en ret tyk mælkesovs. Tilsæt til sidst fløden. Således bevares den friske flødesmag.

Kom brødkrumme, ost, rosmarin, hvidløg og chili i en foodprocessor og kør det til en ensartet rasp. Skær porrerne i passende stykker (5-7 cm) og anret dem i smurte ovnfaste fade. Dæk porrerne med den hvide sovs. Fordel rosmarinraspen herpå i et jævnt lag. Bag porrerne i ovnen til de er gyldne og sprøde.

Bagetid

Ca. 30 min. ved 175°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.