Flødegratineret sommerkål med sprødt rugbrød og krydderurter
SERVERING
10 portioner
Sprødt rugbrød
Flødegratineret sommerkål
Energiindhold for hele retten: 13800 kJ
Energifordeling:
Fiber: 39.3 g
Protein: 7 %
Kulhydrat: 19 %
Fedt: 74 %
Læg rugbrødsskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med rapsolie og salt. Bag rugbrødsskiverne i ovnen – til de er sprøde. Tag rugbrødsskiverne ud, og lad dem hvile på en bagerist – de bliver ekstra sprøde, når de er kølet af.
Snit hvidkålen i grove stykker, og kom dem i en gryde sammen med 2 dl vand og lidt salt. Damp hvidkålen under låg i 6-8 min., så den falder sammen og bliver mør. Hæld vandet fra kålen, og tilsæt fløde og mælk, og krydr med salt, peber og revet muskatnød. Lad fløden koge ind i hvidkålen, indtil det begynder at tykne og får cremet konsistens, ca. 8-10 min. Smag kålen til med fintrevet citronskal, citronsaft og kom op i et ovnfast fad. Drys med revet ost på toppen og sæt i ovnen. Gratiner kålen i ovnen. Fordel det sprød rugbrød og hakkede krydderurter på toppen af den gratinerede sommerkål.
10-12 min. ved 160°.
Ca. 8 min. ved 220°.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000