Falaffel-pandekager med grønkål og smagen af forår

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Pandekager

  • 10 g hvidløg
  • 10 g Groft salt
  • 100 g hakkede zittauerløg
  • 100 g æg
  • 40 g hvedemel
  • 3 g friskkværnet peber
  • 40 g persille
  • 500 g kogte kikært
  • 30 g tahin (ristet sesampasta)
  • 10 g stødt spidskommen
  • 2 g cayennepeber
  • 20 g olivenolie

Fyld og topping

  • 10 g finthakket hvidløg
  • 2 g Groft salt
  • 2 g friskkværnet peber
  • 300 g rippede grønkålsblad
  • 400 g Gulerod i lange strimler
  • 100 g Riberhus® økologisk mellemlagret i tynde skiver
  • 5 g Groft salt
  • 2 g stødt spidskommen
  • 400 g Arla Harmonie® økologisk yoghurt 10%
  • 10 g hakkede frisk mynteblad
  • citronsaft efter smag
  • 50 g olivenolie
  • 100 g sambal oelek
  • 200 g radise i både
  • 300 g agurk i grove strimler

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 12230 kJ

Energifordeling:

Fiber: 72.1 g
Protein: 18 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 53 %

Fremgangsmetode

Pandekager

Blend alle ingredienser til pandekagerne i en foodprocessor til konsistensen er som en chunky grød.
Steg en lille prøvepandekage og test smagen. Tilsæt evt mere krydderi. Steg ca, 20 tykke pandekager i olie på en varm pande. Pandekagerne skal være tykke og 8-10 cm store, ligesom amerikanske pandekager.

Fyld og topping

Lynsteg kål og gulerødder med hvidløg, salt og peber. Anret halvdelen af pandekagerne på en bageplade eller i et ovnfast fladt fad og top op med de stegte grøntsager. Læg osteskiverne på toppen af grøntsagerne og læg derefter resten af pandekagerne ovenpå.

Rør yoghurt med mynte, salt og spidskommen og smag evt. til med citronsaft – dressingen skal være fuld af smag og dejlig frisk. Anret dressingen i en skål.

Bland sambal oelek med olie og anret i en skål

Bag pandekagerne i ovnen – til osten er smeltet. Drys med de sprøde agurker og radiser og server straks sammen med myntedressing og sambal oelek.

Tip

Server fx pandekagerne sammen med en saftig og sprød grøn salat.

Bagetid for pandekager

8-10 min. ved 180° – traditionel ovn.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.