Bønner klædt med sennepscreme, røget makrel og hele stegte stikkelsbær

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 1 g friskkværnet peber
  • 15 g Dijonsennep
  • 20 g Arla Harmonie® økologisk letmælk 1,5%
  • 180 g Arla Harmonie® økologisk hytteost 4%
  • 800 g grøn bønne
  • 500 g røget makrel uden skind og ben
  • 20 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 1 g Groft salt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 200 g stikkelsbær
  • 200 g røde æble , fx discovery
  • 15 g karse

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 9420 kJ

Energifordeling:

Fiber: 35 g
Protein: 25 %
Kulhydrat: 16 %
Fedt: 59 %

Fremgangsmetode

Nip bønnerne og kog dem møre i saltet, spilkogende vand. Afkøl hurtigt i iskoldt vand. Dræn bønnerne. Blend hytteost og mælk fuldstændig glat og uden klumper.
Tilsæt sennep og peber og vend bønnerne i dressingen.

Del makrellen i 10 store stykker a ca. 50 g Anret bønnesalaten på et stort fad. Læg her på makrelstykkerne med nogle cm afstand.

Smelt smørret lysebrunt i panden og steg de friske stikkelsbær ved jævn varme, så panden ikke går i kog, men heller ikke sprækker stikkelsbærrene for meget. Steg bærrene til de er gennemvarme og let bløde. Krydr med lidt salt og peber. Anret en skefuld stikkelsbær på hvert makrelstykke.

Skær æblerne i hele skiver på et mandolinjern, så kernehuset udgør en lille ”blomst” i midten af æbleskiven og stik æbleskiverne ned i salaten mellem fiskestykkerne, så de ”vifter” kækt. Pynt med lidt nyklippet karse og server straks.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.