Bagte rodfrugter med korianderfrø og appelsindressing

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Rodfrugter

  • 12 g finthakket hvidløg
  • 12 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g Lurpak® smør
  • 7 g korianderfrø
  • 2 kg skrællede rodfrugt , fx gulerod, pastinak, persillerod og rødbede

Appelsindressing

  • 6 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g fintrevet frisk ingefær
  • 10 g finthakkede korianderblad
  • 20 g flydende honning
  • 10 g fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 500 g Kløver® yoghurt 2% græsk inspireret

Pynt

  • korianderblad

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 7670 kJ

Energifordeling:

Fiber: 70.4 g
Protein: 16 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 29 %

Fremgangsmetode

Rodfrugter

Skær rodfrugterne i grove bjælker og læg dem på plader med bagepapir. Knus korianderfrøene groft i en morter. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist korianderfrø, hvidløg, salt og peber i smørret ved jævn varme i ca. 3 min. Hæld kryddersmørret over rodfrugterne og vend det godt sammen. Bag rodfrugterne – til de er gyldne.

Appelsindressing

Rør yoghurten sammen med honning, appelsinskal og de øvrige ingredienser. Smag til.

Pynt de bagte rodfrugter med frisk koriander og server dem sammen med appelsindressingen.

Ca. 20 min. ved 225° – varmluft.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.