Puré af kartofler med bid af skimmelost og aromatiske svampe

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Syltede svampe

  • 15 g olivenolie
  • 40 g frisk ingefær i skiver
  • 5 g hel kardemommekapsel
  • 3 g korianderfrø
  • 200 g friskpresset appelsinsaft
  • 2 g szechuanpeber
  • 200 g japansk sojasauce
  • 300 g rensede markchampignon i kvarte
  • 200 g rensede enokisvamp - let adskilte
  • 250 g Arla Unika® saltet rullesmør

Kartoffelpuré

  • friskkværnet peber
  • 20 g bredbladet persille
  • 1 kg skrællede kartoffel i mindre stykker
  • 100 g Arla Unika® saltet rullesmør
  • 150 g Arla Unika® Den Hvide Dame
  • 150 g Arla® sødmælk 3,5%
  • 5 g flagesalt

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 9430 kJ

Energifordeling:

Fiber: 23.3 g
Protein: 11 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 50 %

Fremgangsmetode

Syltede svampe

Kom appelsinsaft, ingefær og krydderier i en lille tykbundet gryde og kog det ind til det halve ved kraftig varme. Tilsæt soja og lad det koge i ca. 5 min. Sigt krydderier og ingefær fra og kom lagen tilbage i gryden. Lad olien blive varm i en pande og rist svampene ved kraftig varme i ca. 5 min. – eller til de er gyldne. Hæld dem i syltelagen. Kom smørret i panden og lad det blive lysebrunt ved svag til jævn varme i ca. 20 min. – det skal dufte af nødder og må ikke branke. Hæld det brunede smør over svampe og lage og stil det til side.

Tag svampene op af lagen med en hulske og rist dem i en pande ved kraftig varme i ca. 4 min. Vend dem med bredbladet persille. Server Kartoffelpuréen med lidt syltede svampe på toppen

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.