Ingredienser
- 800 g Overskudsrugbrød
- 80 g Smør i tern
- 2 liter Havredrik
- 200 g Rørsukker
- 350 g mørk chokolade 70%
Fremgangsmetode
Server denne lækre cremede RugTella til brunchbordet eller som en møde-snack serveret sammen med Rugbrøds-knækbrød.
Sådan gør du
- Rugbrødet skæres i skiver og fordeles på en bageplade, smøren fordeles nu på rugbrødsskiverne.
- Brødet ristes i ovnen ved 180°C i ca. 25 min. eller indtil, at brødskiverne er sprøde og gyldne.
- Det ristede brød og rørsukker koges nu i havredrikken. Lad massen simre ved svag varme i 12 min.
- Den sødmefyldte masse blendes, mens den stadig er varm. I blenderen tilsættes den mørke chokolade og RugTellaen blendes glat og cremet.
Det kan være en fordel at bruge rugbrød uden tilsatte frø og grove kerner, da disse er svære at blende ud. I det tilfælde man ønsker en finere RugTella, kan man afslutningsvis passere den gennem en grovmasket sigte.
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300