Tørrede bønner i mormordressing

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Dagen før

  • 325 g tørrede butter bean
  • 325 g sort bønne

Kogelage til bønner

  • 100 g Groft salt
  • 6 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 6 g laurbærblad
  • 4 g stængler citrongræs

Mormordressing

  • 250 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 6 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g friskpresset citronsaft
  • 15 g sukker
  • 300 g squash i små tern

Pynt

  • frisk basilikumblad

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 12640 kJ

Energifordeling:

Fiber: 122.1 g
Protein: 19 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 30 %

Fremgangsmetode

Dagen før

Skyl de to slags bønner og sæt dem i blød, hver for sig, i rigeligt vand i mindst 8 timer. Kasser udblødningsvandet.

Kogelage til bønner

Kom de to slags bønner i hver sin gryde. Fordel citronskal, laurbær, citrongræs og salt i gryderne. Dæk bønnerne med vand. Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra bønnerne og kasser laurbær og citrongræsstængler. Lad bønnerne køle helt af, fx på bakker.

Mormordressing

Bland piskefløde, citronsaft, sukker, salt og peber sammen. Lad dressingen hvile i ca. 15 min. Vend forsigtigt dressingen med squash og de afkølede bønner. Smag til.

Anret salaten og drys med basilikum.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.