Store klatkager med æble og solbærskum

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Klatkager

  • 20 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 80 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 40 g æggeblomme
  • 70 g æggehvide
  • 200 g revet, syrligt æble
  • 5 g vaniljesukker
  • 5 g fintrevet appelsinskal (usprøjtet) eller citron
  • 2 g stødt kardemomme
  • 400 g tyk, kold risengrød
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 20 g muscovadosukker eller brun farin
  • 100 g solbær

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 8550 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 8 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 51 %

Fremgangsmetode

Klatkager

Bland risengrød, æble, vanilje, kardemomme, citrusskal, sukker, mel og æggeblomme i en skål og rør det godt sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i rismassen. Lad smørret blive gyldent i en pande og bag 4 store klatkager.

Mos bærene sammen med sukker. Pisk fløden til et let skum og vend bærrene heri.

Skær de lune klatkager i mindre lagkagestykker. Server med bærcremen. Klatkagerne kan også spises kolde.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.