Stikkelsbærtrifli
SERVERING
10 portioner
Stikkelsbærkompot
Vaniljecreme
Nødder og kerner
Energiindhold for hele retten: 22270 kJ
Energifordeling:
Fiber: 0 g
Protein: 7 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 48 %
Skyl stikkelsbærrene, og nip stilk og blomst af. Kom bærrene i en flad gryde med sukker, citronsaft og det vand, der hænger på, og kog, indtil stikkelsbærrene bliver til kompot – ca. 10 min. Rør rundt et par gange undervejs, så kompotten bliver jævnt kogt. Køl kompotten let af, så den er klar til servering.
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud, rør yoghurt, citronsaft og -skal, flormelis og vaniljekorn sammen til en glat creme. Pisk fløden let og vend ned i yogurt. Lad cremen stå i 5-10 min. så smagen af vanilje og citron trækker ud i cremen, smag evt. til med lidt ekstra af det hele.
Rist nødder og kerner på en tør pande, til de tager lidt farve og begynder at dufte af “nødder” ca. 3 min. Kom honning på panden og vend godt rundt i nødder og kerner, så de bliver jævnt karamelliseret. Drys med lidt salt og tag af panden, inden de begynder at branke.
Server kompot med vaniljecreme og hakkede karamelliserede nødder og kerner. Kompot kan også serveres med en god is eller som kold stikkelsbærsuppe med lidt mælk på toppen.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000