Speltotto med lyse rodfrugter og sprød rosenkålstopping

TID

120 minutter

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 750 g hvidvin
  • 7,5 g Groft salt
  • 200 g finthakkede zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 45 g olivenolie
  • 30 g citronsaft
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk cremefraiche 18%
  • 35 g hakket bredbladet persille
  • 500 g fintrevet Unika økologisk Havgus 50+ L
  • 600 g perlespelt
  • 1,5 liter grøntsagsbouillon
  • 450 g persillerod i små tern
  • 300 g bolsjebede i små tern
  • 25 g hakket kørvel

Rosenkålstopping

  • 2,5 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g citronsaft
  • 15 g plukket bredbladet persille
  • 150 g blade af rosenkål
  • 10 g plukket kørvel
  • 100 g ristede, hakkede hasselnød

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 23760 kJ

Energifordeling:

Fiber: 87.4 g
Protein: 18 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 37 %

Fremgangsmetode

Lad olien blive varm i en stor gryde. Svits løgene i ca. 2 min. og tilsæt perlespelt og svits i ca. 1 min. Tilsæt hvidvinen, lad det koge næsten væk og tilsæt halvdelen af bouillonen. Lade retten simre til væsken er næsten optaget af kernerne. Bouillon tilsættes efterfølgende. Tilsæt rodfrugter og tag retten af varmen mens kerner og rodfrugter stadig har bid. Vend cremefraiche, størstedelen af osten og krydderurter i retten. Smag til med citron, salt og peber.

Rosenkålstopping

Bland rosenkålsbladene med citronsaft, salt og peber. Vend hasselnødder, resten af osten og krydderurter i og server til speltottoen.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.