Ingredienser
Kage
- 1200 g Chokolademuffins og kageblanding
- 250 g vand
- 350 g æg
- 300 g olie
Chokolademousse
- 1 blade husblas
- 200 g piskefløde
- 150 g æggehvider
- 50 g Rørsukker
- 80 g æggeblommer
- 0,5 stk Skal og saft fra økologisk appelsin
Havregrynscrumble med græskarkerner og friske hindbær
- 80 g græskarkerner
- Danske Havregryn, Finvalsede
- 80 g sukker
- 2 g kanel
- 2 g vaniljesukker
- 40 g Friske hindbær
Appelsinmousse
- 9 blade husblas
- 120 g æggeblommer
- 180 g æggehvider
- 200 fløde
- 200 g sukker
- 5 stk Appelsinsaft
Fremgangsmetode
Introduktion
Uhyggelig lækker halloweenkage med brownie og marcipanbund med chokolademousse, havregrynscrumble med græskarkerner, friske hindbær og appelsinmousse i midten. Kagen er overtrukket med orange overtræksmarcipan og (u)hyggelig marcipan pynt.
Opskriften giver 10 halloweenkager. Mousser og fyld er beregnet pr. kage.
Kageblanding
Køretid (vejl.): Kageforblandingen og vand køres sammen langsomt med spartel i 5 minutter – skrab ned undervejs. Vejes af 200 g pr. bund og bages i silikoneform med en diameter på ca. 16 cm. eller bages i stålring.
Dejvægt: 175 g.
Bagetemperatur: 175 – 180°C
Bagetid (vejl.): 16 minutter
Chokolademousse
- Smelt chokolade i en skål.
- Sæt husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Pisk fløden let.
- Pisk æggehvider og sukker til marengs.
- Smelt husblassen i appelsin saften.
- Når chokoladen er smeltet, røres æggeblommer i den varme chokolade og den smeltede husblas røres i chokoladen.
- Rør den letpiskede fløde i og når massen er glat vendes marengsen forsigtigt i.
- Chokolademoussen afkøles og støbes på de afkølede bunde.
Havregrynscrumble med græskarkerner og friske hindbær
- Kom alle ingredienserne på panden og rist det hele til sukkeret er karamelliseret og havregryn og græskarkerner er ristede.
- Køles af på bagepapir og fordel på alle kagerne. 40 g. friske hindbær ligges i midten så saften fra dem ligner blod når kagen skæres over (Halloween).
Appelsinmousse
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Æggeblommer og sukker piskes til en luftig hvid æggesnaps.
- Riv skalllen af appelsinerne og pres saften ud, der skal være ca. 200 g. saft.
- Smelt husblassen i appelsinsaften og afkøl det en smule inden det vendes i æggesnapsen.
- Pisk fløden og vend det i appelsinmassen.
- Pisk marengs og vend det i moussen.
- Fordel moussen på bundene.
- Smør kagen op med smørcreme når den er frossen. Overtræk kagen med orange overtræksmarcipan.
- Dekorer kagen med Halloween tema – pynt med edderkopper og spin.
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300