Grøn paella med kejserhatte, safran og Digekrone

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 200 kogte limabønne - husk at gemme 2 liter af kogevandet
  • 500 g porre i 5 cm stave
  • 20 g finthakket hvidløg
  • 400 g knoldselleri i tern
  • 250 g tør hvidvin
  • 5 g Groft salt
  • 50 g olivenolie
  • 800 g flået hakket tomat
  • 600 g svampe , fx kejserhatte i mindre stykker
  • 6 g paprika
  • 5 g timiankvist
  • 5 g frisk rosmarinkvist
  • 0,25 g safrantråd
  • 600 g risottoris
  • 2 stykker Citron i både
  • 500 g halverede rosenkål
  • 2 g friskkværnet peber
  • 150 g Arla® Tistrup Digekrone, økologisk

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 18280 kJ

Energifordeling:

Fiber: 79.7 g
Protein: 16 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 23 %

Fremgangsmetode

Varm olien i en ”paella-pande”, dvs. en stor bred gryde eller pande. Steg svampene brune ved høj varme og tag dem af panden. Steg porrer, selleri og hvidløg ved svag varme til de er næsten møre. Tilsæt salt, paprika og svampe og steg videre et kort øjeblik – det må ikke blive branket. Tilsæt hvidvin, tomater og ⅔ af kogevandet og kog retten i ca. 10 min. Tilsæt de kogte bønner, urtestilke og safran, evt. lidt mere paprika og kog yderligere et par minutter. Tilsæt risene og kog dem møre med retten i 6-8 min. – de første 2 min. ved kraftig varme og derefter ved svag varme. Rør let undervejs, så risene ikke sætter sig i bunden af gryden. Tilsæt evt mere væde. Læs tilberedningstiden på risposen, da det kan variere lidt.

Steg rosenkålene gyldne i en varm pande. Smag til med salt og peber. Karamelliser og brun citronbådene i en tør pande.

Lad paellaen hvile i ca. 10 min. Risene må gerne stadig have bid og være lidt sovsede.
Smag til med friskkværnet peber, salt og evt mere paprika og drys med den revede ost.

Top retten op med stegte rosenkål og både af de brændte citroner.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.