Chokolademousse med chili, mynte og brombær

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 100 g tørrede dadel uden sten
  • 100 g appelsinjuice
  • 90 g æggeblomme
  • 10 g finthakket rød chilipeber - afhængig af styrke
  • 200 g smeltet mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 200 g æggehvide - pisket stive med 1 g salt
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38% - pisket til let skum
  • 100 g brombær
  • 10 g hakket mynte

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 10850 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 9 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 54 %

Fremgangsmetode

Udblød dadlerne i appelsinsaft et par timer.

Hak dadler og appelsinsaft til en glat, ensartet masse sammen med chilien i en foodprocessor. Tilsæt æggeblommerne og kør det hele ca. 5 min. til et lyst skum.

Vend den smeltede chokolade og daddelskum sammen i en skål. Vend flødeskummet i. Vend til sidst forsigtigt de piskede æggehvider i.

Kom chokolademoussen i et stort fad, så der er en stor “overflade” til bærrene ved servering. Lad moussen stå på køl til næste dag.

Vend bærrene med hakket mynte og pynt moussen med brombær.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.