Bagte rødkålschunks med ingefær og sesamdip

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Bagte rødkålschunks

  • 300 g zittauerløg skåret i både
  • friskkværnet peber
  • 30 g olivenolie
  • 20 g olivenolie
  • 100 g æblecidereddike
  • 1 kg rødkål delt i 10 både
  • 10 g Salt
  • 20 g fint revet frisk ingefær
  • 150 g sød koncentreret ribs- eller tranebærsaft

Sesam-dip

  • 3 g hvidløg
  • 20 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 20 g olivenolie
  • 10 g friskpresset citronsaft
  • 20 g vand
  • 20 g æblecidereddike
  • 20 g sojasauce , fx tamari
  • 20 g sesamfrø
  • 50 g tørrede dadel
  • 20 g sennep
  • 50 g friskhakket persille eller korianderblade
  • 50 g hakkede saltet peanut

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 8620 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 9 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 51 %

Fremgangsmetode

Bagte rødkålschunks

Steg kålen gylden på begge sider i olie. Drys med salt og peber og læg kålen i en gastrobakke. Steg løgene let i resten af olien og fordel dem hen over rødkålen. Bland ribssaft, eddike, ingefær og olie sammen og fordel det på kålene. Bag kålene til de er møre – men med bid. Hæld lagen fra kålene og kog den ind til en tynd sirup.

Sesam-dip

Kom dadler, sesam, olie og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og kør til en jævn blanding. Tilsæt evt lidt vand for at få en passende dressing-konsistens.

Anret de lune rødkåschunks med løg på et fad og dryp med den indkogte sirup. Fordel sesamdippen på kålene. Drys med peanuts og persille eller koriander.

Bagetid

Ca. 40-50 min. ved 170°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.