Bagt banancheesecake med marmorering

SERVERING

15 portioner

Ingredienser

Bund

  • 300 g krydret småkage fx Bastogne
  • 100 g Lurpak® smør - smeltet

Bagt banancheesecake

  • 104 g hele æg
  • 30 g friskpresset citronsaft
  • 650 g Arla® cream cheese naturel 70+ (25%)
  • 150 g sukker
  • 4 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 200 g smeltet mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 30 g æggeblomme
  • 550 g banan

Topping

  • 100 g Arla® cream cheese naturel 70+ (25%)
  • 5 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 stykker vaniljestang kornene heraf
  • 20 g brun farin
  • 400 g Arla® cremefraiche 38%

Pynt

  • friske blandede bær fx ribs
  • hvid og mørk chokolade

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 34450 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 5 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 61 %

Fremgangsmetode

Bund

Knus småkagerne fint og bland dem med smeltet smør. Beklæd en bageform med bagepapir. Pres småkageblandingen ud i bunden. Bag bunden midt i ovnen.

Bagt banancheesecake

Pisk flødeost, sukker, æg, æggeblommer, citronsaft og -skal godt sammen. Blandingen skal være lind. Skær bananerne i mindre stykker og vend dem i dejen. Smelt chokoladen og vend den med let hånd i dejen, så den bliver marmoreret. Fordel dejen på den bagte bund og bag kagen færdig midt i ovnen. Den skal være fast som budding. Den vil hæve lidt og falde lidt sammen igen – det er helt korrekt. Lad kagen køle af på en bagerist.

Topping

Pisk cremefraiche, flødeost, brun farin, citronskal og vaniljekorn sammen til en let og luftig creme. Skær kagen ud i firkanter og sprøjt toppingen på med en tyl. Pynt med revet chokolade og friske bær.

Bagetid for bund

Ca. 5 min. ved 160° – varmluft

Bagetid for bagt cheesecake

Ca. ½ time ved 160° – varmluft.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.