Ajo Blanco med agurk, grønne druer og rugbrødstern

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Mandelsuppe

  • 100 g hvidt brød uden skorpe
  • 100 g mandel
  • 5 g hvidløg
  • 25 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 7 g Groft salt
  • 25 g olivenolie
  • 500 g koldt vand
  • 5 g sherryeddike
  • 100 g kogte hvid bønne med timian og salt (ca. 50 g tørrede hvide bønner)

Rugbrødstern

  • 100 g rugbrød i små tern

Pynt

  • 200 g agurk - skåret i små tern
  • 100 g stenfri grøn vindrue - skåret i halve

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 6780 kJ

Energifordeling:

Fiber: 35.1 g
Protein: 12 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 45 %

Fremgangsmetode

Mandelsuppe

Udblød mandler og brød i koldt vand. Blend drænet mandler med bønner, salt og hvidløg til en ensartet masse. Tilsæt drænet brød og blend. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens blenderen kører. Tilsæt vand og eddike og blend til suppen er glat og cremet. Tilsæt piskefløde – og smag suppen til. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst to timer.

Rugbrødstern

Rist rugbrødscroutonerne midt i ovnen, til de er sprøde – vend rundt i rugbrødet et par gange under ristningen.

Server den iskolde mandelsuppe i små dybe tallerkner og drys med grønne druer, agurk og rugbrødstern.

Tips

Suppen kan med fordel laves dagen før for en mere intens smag.
Et lidt mere krydret fyld kan fx være semidried tomater, rød peberfrugt og purløg.

Ristning af rugbrødstern

Ca. 10 min. ved 180° – varmluftovn.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.