Æggekage med fennikel, spinat, kartoffel og røget laks

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 200 g fintsnittet zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 25 g Lurpak® smør
  • 6 g havsalt
  • 400 g kogte kartoffel - skåret i grove tern
  • 200 g fintsnittet fennikel
  • 200 g renset og plukket spinatblade
  • 400 g varmrøget laks i bidder
  • 400 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 625 g æg (12 stk.)
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk letmælk 1,5%

Tilbehør

  • 400 g rugbrød
  • 250 g syltet agurk eller syltede rødløg

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 19140 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 20 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 50 %

Fremgangsmetode

Sauter kartofler, fennikel og løg i smørret i en pande. Krydr med salt og peber. Sauter spinaten for sig, så den lige falder sammen. Vend spinaten i kartoffelblandingen sammen med den varmrøgede laks.

Pisk æg, fløde og mælk sammen og hæld massen på panden. Steg æggekagen et par min. i panden, så den lige sætter sig. Bag herefter æggekagen i ovnen til æggemassen har sat sig og er let gylden på toppen. Server æggekagen kold eller varm med groft rugbrød og syltede agurker til.

Bagetid

10-20 min. ved 200°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.