Æble-svesketrifli med ristede rugflager og flødeskum

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Æble-sveske kompot

  • 300 sveske
  • 600 g vand
  • 80 g sukker
  • 400 g syrlige æble - skåret i tern, gerne belle de boskoop

Crumble

  • 10 g Lurpak® smør
  • 20 g honning
  • 50 g grofthakkede hasselnød
  • 200 g rugflage
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 50 g mælk

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 12530 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 5 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 29 %

Fremgangsmetode

Æble-sveske kompot

Udblød sveskerne i vand natten over.

Kom svesker, vand og sukker i en gryde og kog i ca. 10 minutter til sveskerne er kogt let ud. Tilsæt æbletern og kog yderligere ca. 5 minutter til æblerne er gennemvarme, men stadig har bid. Smag til og afkøl grøden.

Crumble

Smelt honning i en gryde sammen med smør. Kom rugflager og nødder i en bradepande og bland det hele grundigt med honningmassen. Bag crumble i ovnen til det er gyldent og sprødt.

Pisk fløden til et fast skum. Tilsæt mælken og pisk et øjeblik. Det nedsætter fedtprocenten på fløden, men bevarer den dejlige smag og gør flødeskummet let og luftigt. Fordel kompotten i glas og drys med rugflager og top med flødeskum.

Bagetid

15-20 min. ved 175°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.