Pizza med gule beder og gedeost-flødedressing

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Dej

  • 700 g hvedemel
  • 100 g olivenolie
  • 500 dl vand - lillefingervarmt
  • 25 g gær
  • 6 g Salt
  • 200 g durummel
  • 400 g hele rødbede
  • 600 g kartoffel

Gedeost-flødedressing

  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • friskkværnet peber
  • vand
  • 5 g Salt
  • 200 g frisk gedeost
  • 100 g olivenolie
  • 6 g Salt
  • 40 g frisk rosmarinblad

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 27120 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 10 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 40 %

Fremgangsmetode

Dej

Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen og ælt i minimum 20 min. til dejen hænger sammen i en glat og smidig klump. Lad dejen hæve 30 min. på køkkenbordet eller natten over i køleskabet.

Læg kartofler og beder i koldt vand, så stivelsen trækkes ud af grønsagerne.

Gedeost-flødedressing

Kom gedeost og fløde i foodprocessoren og blend det til en tyk creme. Tilsæt evt. lidt vand. Smag til med salt og peber.

Kom lidt mel på bordet. Del pizzadejen i 4 portioner og udrul pizzabundene så tyndt som muligt. Opvarm ovnen til 250°. Drys bagepladerne med lidt mel og læg bundene på pladerne. Læg et tyndt lag kartofler og beder på pizzabundene og dryp med olie, rosmarin og salt. Bag pizzaerne sprøde og gyldne. Dryp straks med gedeost-flødedressing. Skær pizzaerne ud i passende stykker og server straks. Fx med en sprød salat eller marinerede tomater.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.