Selleri i urtecreme – Grøn ”sild” til julebordet

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Selleribidder

  • 1 dl vand
  • 1 dl Eddike 12 %
  • 1 spsk Santa Maria salt

Urtecreme

  • 1 bdt estragon
  • 0,5 pose babyspinat
  • 30 g grønkål
  • 1 dl vand
  • 2 dl vegansk mayonnaise
  • 2 tsk Santa Maria salt
  • Santa Maria Tellicherry Black Pepper, 210g, Kværn

Fremgangsmetode

Julen står for døren og vi tager alt det bedste frem til denne højtid. Selvom traditioner er vigtige er julen er det alligevel vigtigt at der er noget for alle.

I alle selskaber er der altid en vegetar og har du ikke det rigtige på menuen, vender de ikke tilbage igen næste år.

Her er en frisk idé til et mere inkluderende og inspirerende julebord med en vegansk “sildemad”.

Sådan gør du

Skræl sellerien og skær i passende ”sildebidder”. Kog vand, eddike og salt op.

 Læg selleribidderne i og kog op igen. 

Tag gryden af varmen og lad sellerien afkøles i lagen. 

Du kan med fordel lade det stå i køleskabet natter over. 

Kør urter, spinat og grønkål i en blender sammen med vand og salt, til det bliver en grøn urtecreme. 

Bland urtecreme, mayonnaise, salt og peber til en tyk creme. 

Lad selleribidderne afdryppe grundigt inden de forsigtigt rørest med urtecremen. 

Lad blandingen stå og marinere i nogle timer inden servering således at sellerien når at tage smag af urterne.

 

Holdbarhed

Denne veganske jule-ret, kan holde sig mindst 1 uge i køleskab.

Fyld på pæne glas og servér på buffetten sammen med de andre sild.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Santa Maria

Ringager 2A
2605 Brøndby
Danmark
Tlf: 43967900

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.