Ingredienser
- 2800 g Tipo 00, Gran Tereno, NaturAks
- 1700 g PowerHvede Fuldkornmel NaturAks
- 450 g Panifico 10/90 NaturAks
- 100 g olivenolie
- 60 g gær (Tørgær 30g)
- 150 g Groft salt
- 4000 g vand
NÆRINGSINDHOLD
NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G
Energi: 916 kJ / 219 kcal
Fedt: 2,1 g
– mættede fedtsyrer: 0,4 g
Kulhydrat: 39,6 g
– heraf sukkerarter: 1,3 g
Kostfibre: 3,6 g
Protein: 8 g
Salt: 0,17 g
Fremgangsmetode
Pane Piatto – forbagte pizzabunde fuldkorn bagt med Tipo 00, Power hvede og Panifico 10/90.
Fremgangsmåde
Alle ingredienser hældes i æltekarret, dog holdes 800 g vand og 150 g salt tilbage.
Dejtemperatur: 25-27°C.
Æltetid: 4 min. langsomt + 4 min. hurtigt (tilsæt 800 g. vand imens) + 4 min. hurtigt (tilsæt 150 g. salt de sidste 2 min. af æltetiden).
Liggetid: 45 min. i olieret boks/kasse. Efter endt liggetid hældes dejen ud på et bord drysset med Grano Durum Fine. Dejen vejes af og formes som små aflange brød vendt i Grano Durum Fine. Sæt efterfølgende 6 stk. på en plade drysset med Grano Durum Fine og lad hvile i 180 min. under stikvognspose.
Dejvægt: 450 g
Form: Efter hviletiden trykkes de 450 g små brød ud i Grano Durum Fine til ca. 38 × 20 cm med fingermærker. 2 stk. løftes over på netplade med silikonepapir, hvorefter der kommes 10-15 dråber olivenolie på toppen.
Hævetid: Ingen, indsættes direkte i ovn.
Bagetemperatur (vejl.): Stikovn: Indsættes ved 260°C i uden damp. Gastroovn: Indsættes ved 230°C uden damp.
Bagetid (vejl.): 6 min.
Afpyntningsforlag og anvendelse til din kunde 'Bagerens forbagte pizzabunde'
Nº1 PEPPERONI: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, mozarella, chorizo el. pepperoni, løg og rød peber. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med chili og friske krydderurter.
Nº 2 KARTOFFEL & OKSE PIZZA: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, tynde skiver af kartoffel penslet med olie og små kugler af krydret hakket oksekød. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med friske krydderurter.
Nº 3 PROSCIUTTO: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, 2-3 skiver god skinke. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med parmesanflager og evt. frisk rucola.
Nº 4 VEGETARPIZZA: Din lokale bagers forbagte fuld- kornspizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, skiver af friske tomater, artiskokhjerter og grønne oliven. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med basilikumblade.
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300