Økologisk Surdejsbrød

SERVERING

1 portioner

Ingredienser

Opskrift

  • 5000 g Økologisk Surdejsbrød 100/0
  • 80 g gær
  • 3800 g vand

NÆRINGSINDHOLD

NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G BRØD 

Energi: 889 kJ/212 kcal

Fedt: 1,0 g 

– mættede fedtsyrer: 0,1 g

Kulhydrater: 41,1 g 

– heraf sukkerarter: 2,2 g 

Kostfibre: 3,6 g

Protein: 7,4 g

Salt: 1,07 g

Fremgangsmetode

Alle ingredienser hældes i æltekarret, undtagen 500 g vand. Når dejen har æltet 8 min. langsomt, tilsættes de 500 g vand. Dejen æltes 1 min. langsomt, derefter æltes dejen 5 min. hurtigt. 

Dejtemperatur: 25-27 grader. 

Æltetid: 8 min. langsomt + 1 min. langsomt + 5 min. hurtigt. 

Liggetid: 120 min. 
(60 min. i boks/kasse, hvis brødene skal over køl til næste dag. Brødene sættes 1 time på frost, og derefter på køl. Dag 2 tages brødene direkte fra køl og ind i ovnen). 

Dejvægt: Brød: 700 g. Stykker: 120 g. 

Rasketid: 60 min. tørrask (hvis brødene bages 1. dag).

Dekoration:  Øko Surdejsbrød 100/0 Melblanding. 

Bagetemperatur (vejl.): 
Indsættes ved 150 grader faldene til 210 grader i Stikovn.
Indsættes ved 250 grader faldene til 230 grader i Herdovn.

Bagetid (vejl.): 
Brød: 25 min. + 10 min. med åbent spjæld i Stikovn.
Brød: 25 min. + 15 min. med åbent spjæld i Herdovn.
Boller: 20 min. + 5 min. med åbent spjæld i Stikovn.
Boller: 20 min. + 5 min. med åbent spjæld i Herdovn.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Valsemøllen

Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.