Økologisk Kernemax rugbrød

SERVERING

1 portioner

Ingredienser

Opskrift

  • 12500 g Økologisk Kernemax 100/0
  • 120 g gær (60 g økologisk tørgær)
  • 10500 g vand

NÆRINGSINDHOLD

NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G BRØD: 
Energi: 882 kJ/221 kcal 
Fedt: 3,0 g  
– mættede fedtsyrer: 0,0 g  
Kulhydrat: 34,0 g  
– heraf sukkerarter: 2,0 g  
Kostfibre: 6,0 g 
Protein: 7,0 g 
Salt: 1,00 g

Fremgangsmetode

Alle ingredienser hældes i æltekaret/røremaskinen og æltes/røres med spartel ved langsom hastighed. 

Dejtemperatur: 28 – 30°C. 

Æltetid: 30 min. langsomt. 

Liggetid: 30 min. i kedlen/æltekarret. Derefter køres 1 min. ved langsom hastighed inden afvejning. 

Dejvægt: Rugbrød pr. stk.: 1.100 g. Vejes direkte i form og glattes med vand. Rugklapper: 100 g. 

Form: Rugbrød: Aluform 75165. Rugklapper: Aluform eller Flexipanmåtte med en diameter p. ca. 10 cm. 

Hævetid: 45-60 min. 

Bagetemperatur (vejl.):
Bageriovn: 250°C faldende til 180°C. Damp ved indsætning. 
Gastroovn: 230°C, faldende til 170°C. Damp ved indsætning. 

Bagetid (vejl.):
Rugbrød: 50-55 min. De sidste 5 min. med åbent spjæld. (Kernetemp. min. 96°C). 
Rugklapper: 20-25 min.

Tip: Med ØKO Kernemax kan du bage friskbagt rugbrød eller rugklappere på 3 timer.

Tip: Film dine rugbrød direkte ud af ovnen med heat-film, for at få rugbrød der holder sig frisk i en hel uge

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Valsemøllen

Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.