Maltvafler med mayo, revet ost, citronskal og urter

SERVERING

12 portioner

Ingredienser

Maltvafler

  • 3,5 g Groft salt
  • 110 g æg
  • 25 g sukker
  • 7 g tør gær
  • 200 g smør
  • 350 g tipo 00 – hvedemel
  • 620 g sødmælk
  • 50 g lys maltmel
  • 2 g natron

Gammel Knas mayo

  • 7 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 450 g neutral olie
  • 0,2 g tabasco
  • 20 g vand
  • 100 g æggeblomme
  • 115 g Arla Unika® Gammel Knas
  • 30 g hvidvinseddike
  • 1 g fintstrimlet citronskal (usprøjtet)
  • 200 g fintrevet Unika økologisk Havgus 50+ L
  • 10 g citrontimian skud
  • 50 g ærteskud
  • 20 g rød skovsyre

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 37940 kJ

Energifordeling:

Fiber: 21.5 g
Protein: 8 %
Kulhydrat: 16 %
Fedt: 76 %

Fremgangsmetode

Maltvafler

Lun mælk og smør i en gryde til 40° og pisk dejen godt sammen med de øvrige ingredienser. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time. Bag vaflerne i et belgisk vaffeljern til de er gyldne. Lad vaflerne dampe af på en rist.

Gammel Knas mayo

Kom æggeblommer, eddike, vand og salt i en blender – og pisk det godt sammen, fx i en thermomixer. Tilsæt osten i mindre stykker og blend til det er glat. Tilsæt olien i en tynd stråle lidt af gangen – mens blenderen kører. Blend til en fast og blank mayo. Smag til med tabasco og peber.

Anret de nybagte maltvafler med Gammel Knas mayo, revet Havgus og top med de friske urter og citronskal.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.