Italiensk surdejsbrød – Tosca Farina 100/0 (grundopskrift)

Ingredienser

  • 5000 Tosca Farina 100/0, NA
  • Gær (tørgær 45 g)
  • 3600 g Vand (600 g. vand tilbageholdes og tilsættes senere)
  • 130 g Salt (tilsættes de sidste 2 min. af æltetid)

NÆRINGSINDHOLD

NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G

 

Energi 915 kJ / 219 kcal
Fedt 0,9 g
– mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat 43 g
– heraf sukkerarter 0,9 g
Kostfibre 2,1 g
Protein 7,9 g
Salt 1,6 g

Fremgangsmetode

Brug samme grunddej til mange forskellige typer økologiske brød fra focaccia til italienske baguettes, rustikke stykker, tomatbrød og meget mere.

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienser i æltekar el. rørekedel med dejkrog, på nær 600 g vand og 130 g salt.

Dejtemperatur: 25-27°C
Æltetid: 4 min. langsomt, 4 min. hurtigt/mellem hastighed, 1 min. langsomt (tilsæt 600 g. vand imens), 4 min. hurtigt/hellem hastighed.
Liggetid: 60 min. i olieret dejkasse ved koldhævning. 120 min. i olieret dejkasse hvis bages samme dag.
Dejvægt: Brød: 650 g. Baguettes: 400 g. Stykker: 120- 150 g
Dekoration: Tosca Farina 100/0 NaturAks
Hævetid: Ca. 60 minutter hvis stykkerne bages samme dag. Ved koldhævning: Sæt pladerne en time på frost, og derefter på køl 5°C, tildækket (i stikvogn med poser over) til dagen efter. Tag brødene ud fra køl. Lad brødene hæve til ønsket størrelse (til de har en kernetemperatur på 15°C).
Bagetemperatur (vejl.): Stikovn: Indsættes ved 230°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 210°C. Gastroovn: Indsættes ved 210°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 170°C. Herdovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 230°C.
Bagetid (vejl.): Brød: 30 min. + 10 min. med åbent spjæld. Baguettes: 20 min. + 5 min. med åbent spjæld. Stykker: 15 min. + 5 min. med åbent spjæld.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Valsemøllen

Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.