Halloween med chokolademousse

Ingredienser

Kagedej

  • 3000 g Vaniljemuffins og kageblanding 100/0 NaturAks (7515104)
  • 900 g æg
  • 750 g olie
  • 600 g vand

CHOKOLADEMOUSSE

  • 600 g Mørk chokolade Callebaut (9281010)
  • 2 blade husblas
  • 400 g piskefløde
  • 300 æggehvider
  • 100 g Rørsukker
  • 190 g æggeblommer
  • 1 Skal og saft fra halv økologisk appelsin

Fremgangsmetode

Antal kage og cupcakes

Opskriften giver 10 halloweenkager eller ca. 75 cupcakes. 

Mousser og fyld er beregnet pr. kage.

Kagedej

Æltetid: 2 min. ved mellem hastighed (skrab siderne ned inden der køres yderligere), 3 min ved mellem hastighed

Dejvægt: 450 g.

Form: Afvejes i den ønskede form. Gummiform gør kagen saftig og giver god holdbarhed.

Dejtemperatur: Stikovn: Indsættes ved 175-180°C

Bagetid (vejl.): Kagebunde: 35-40 min. Alm. muffins: 18-22 min. 

Dekoration: 

Kagebunde: Efter afkøling af bund og mousse smøres 100-150 g chokolademousse på hver kage. Kagen overtrækkes med sort overtræksmarcipan og afpyntes med spindelvævsglasur og (u)hyggelige marcipan edderkopper/flagremus. 

Muffins: Efter afkøling af bund og mousse afpyntes med chokoladecreme sprøjtet ud med tyl, pyntes med sort overtræksmarcipan dekoreret med spindelvævsglassur og (u)hyggelige marcipan edderkopper/flagremus

Chokolademousse

  1. Smelt chokolade i en skål.
  2. Sæt husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter.
  3. Pisk fløden let.
  4. Pisk æggehvider og sukker til marengs.
  5. Smelt husblassen i appelsin saften.
  6. Når chokoladen er smeltet, røres æggeblommer i den varme chokolade og den smeltede husblas røres i chokoladen.
  7. Rør den letpiskede fløde i og når massen er glat vendes marengsen forsigtigt i.
  8. Chokolademoussen afkøles.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Valsemøllen

Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.