Ingredienser
Kagedej
- 3000 g Vaniljemuffins og kageblanding 100/0 NaturAks (7515104)
- 900 g æg
- 750 g olie
- 600 g vand
CHOKOLADEMOUSSE
- 600 g Mørk chokolade Callebaut (9281010)
- 2 blade husblas
- 400 g piskefløde
- 300 æggehvider
- 100 g Rørsukker
- 190 g æggeblommer
- 1 Skal og saft fra halv økologisk appelsin
Fremgangsmetode
Antal kage og cupcakes
Opskriften giver 10 halloweenkager eller ca. 75 cupcakes.
Mousser og fyld er beregnet pr. kage.
Kagedej
Æltetid: 2 min. ved mellem hastighed (skrab siderne ned inden der køres yderligere), 3 min ved mellem hastighed
Dejvægt: 450 g.
Form: Afvejes i den ønskede form. Gummiform gør kagen saftig og giver god holdbarhed.
Dejtemperatur: Stikovn: Indsættes ved 175-180°C
Bagetid (vejl.): Kagebunde: 35-40 min. Alm. muffins: 18-22 min.
Dekoration:
Kagebunde: Efter afkøling af bund og mousse smøres 100-150 g chokolademousse på hver kage. Kagen overtrækkes med sort overtræksmarcipan og afpyntes med spindelvævsglasur og (u)hyggelige marcipan edderkopper/flagremus.
Muffins: Efter afkøling af bund og mousse afpyntes med chokoladecreme sprøjtet ud med tyl, pyntes med sort overtræksmarcipan dekoreret med spindelvævsglassur og (u)hyggelige marcipan edderkopper/flagremus
Chokolademousse
- Smelt chokolade i en skål.
- Sæt husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Pisk fløden let.
- Pisk æggehvider og sukker til marengs.
- Smelt husblassen i appelsin saften.
- Når chokoladen er smeltet, røres æggeblommer i den varme chokolade og den smeltede husblas røres i chokoladen.
- Rør den letpiskede fløde i og når massen er glat vendes marengsen forsigtigt i.
- Chokolademoussen afkøles.
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
Tlf: 76103300