Frisk gulerodssuppe med ingefær og sprøde croutoner

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Gulerodssuppe

  • 75 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 9 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 650 g skrællede Gulerod i grove stykker
  • 30 g friskpresset citronsaft
  • 300 g Arla® cream cheese naturel 70+ (25%)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 50 g skrællet ingefær
  • 3 stilke citrongræs

Sprøde croutoner

  • 75 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • friskkværnet peber
  • 3 g havsalt
  • 6 g knuste korianderfrø
  • 200 g lyst brød i små tern

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 13160 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 8 %
Kulhydrat: 25 %
Fedt: 67 %

Fremgangsmetode

Gulerodssuppe

Fjern de yderste blade på citrongræsset og snit det fint. Skær ingefæren i tynde strimler. Sauter gulerod, citrongræs og ingefær i en gryde med smør i ca. 5 min. Tilsæt bouillon og lad suppen simre i ca. 30 min. eller til gulerødderne er helt møre. Tilsæt friskost, citronsaft, salt og peber og blend suppen til den er helt glat. Sigt evt. suppen og smag til.

Croutoner

Smelt smørret og vend det godt sammen med brød, koriander, salt og peber. Bag dem sprøde i ovnen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.