Formiddagsgrød af boghvede og æble
SERVERING
10 portioner
Sprød boghvede
Skyrcreme
Boghvedegrød
Energiindhold for hele retten: 5260 kJ
Energifordeling:
Fiber: 16.8 g
Protein: 18 %
Kulhydrat: 73 %
Fedt: 9 %
Smelt sukker og kanel i vandet og bland boghveden heri. Hæld blandingen ud på en plade med bagepapir og bag det i ovnen. Boghveden skal være gylden og sprød og sukkeret let karamelliseret. Lad det køle af på en bagerist.
Rør skyr sammen med fløde.
Skyl boghveden til grøden i kogende vand, så undgår du den “røde” farve i grøden. Kom boghvede og vand i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i ca. 10 min. og tilsæt æbletern. Lad det koge videre ved jævn varme 35 min. – til æblerne koger ud men stadig med bid. Tag grøden af varmen og smag til med salt. Hvis æblerne er meget sure, kan det være nødvendigt at tilsætte lidt sukker. Server grøden varm eller kold i små skåle og top med skyrcreme og drys sprøde boghvedekerner.
30-45 min. ved 160°
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000