Formiddagsgrød af boghvede og æble

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Sprød boghvede

  • 25 g vand
  • 20 g sukker
  • 2 g stødt kanel
  • 100 g hel boghvede

Skyrcreme

  • 25 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 250 g Arla® økologisk skyr 0,2%

Boghvedegrød

  • 5 g Groft salt
  • 500 g vand
  • sukker , hvis æblerne er meget syrlige
  • 400 g skrællede, syrlige æble i små tern, fx belle de boskoop
  • 100 g hel boghvede

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 5260 kJ

Energifordeling:

Fiber: 16.8 g
Protein: 18 %
Kulhydrat: 73 %
Fedt: 9 %

Fremgangsmetode

Sprød boghvede

Smelt sukker og kanel i vandet og bland boghveden heri. Hæld blandingen ud på en plade med bagepapir og bag det i ovnen. Boghveden skal være gylden og sprød og sukkeret let karamelliseret. Lad det køle af på en bagerist.

Skyrcreme

Rør skyr sammen med fløde.

Boghvedegrød

Skyl boghveden til grøden i kogende vand, så undgår du den “røde” farve i grøden. Kom boghvede og vand i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i ca. 10 min. og tilsæt æbletern. Lad det koge videre ved jævn varme 35 min. – til æblerne koger ud men stadig med bid. Tag grøden af varmen og smag til med salt. Hvis æblerne er meget sure, kan det være nødvendigt at tilsætte lidt sukker. Server grøden varm eller kold i små skåle og top med skyrcreme og drys sprøde boghvedekerner.

Bagetid - sprød boghvede

30-45 min. ved 160°

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.