Cheesecake – “gammel” trefarvet klassiker

SERVERING

12 portioner

Ingredienser

Chokoladebund

  • 52 g hele æg
  • 75 g hvedemel
  • 100 g Lurpak® smør
  • 125 g sukker
  • 75 g mælk
  • 3 g bagepulver
  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 100 g knuste digestive kiks

Vaniljefromage

  • 15 g friskpresset citronsaft
  • 200 g Arla® cremefraiche 18%
  • 2 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 blade husblas
  • 50 g flormelis
  • 200 g Arla® fresh cheese 50+ (16%)
  • 30 g æggeblomme
  • 1 stykker vaniljestang kornene heraf
  • 60 g æggehvide

Blåbærfromage

  • 20 g friskpresset citronsaft
  • 75 g sukker
  • 200 g Arla® piskefløde 38%
  • 3 blade husblas
  • 200 g Arla® fresh cheese 50+ (16%)
  • 250 g frosne blåbær

Saltkaramel

  • 3 g fint salt
  • 50 g sukker
  • 200 g Arla® piskefløde 38%

Pynt

  • blåbær
  • spiselig blomst

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 25480 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 7 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 59 %

Fremgangsmetode

Chokoladebund

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt mælk. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggeblandingen. Smelt smør og chokolade og vend det sammen med kiksene i smørblandingen. Beklæd bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir og pensl bund og kant med smeltet smør. Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle let af. Tag den ud af formen og lad den køle helt af på en bagerist. Vask springformen og beklæd siderne med tyndt plastik eller film. Kom chokoladebunden tilbage i springformen.

Vaniljefromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vaniljekorn, citronskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i vandbad. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen. Hæld fromagen over chokoladebunden og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Det er vigtigt at den hvide fromage har sat sig inden blåbærfromagen hældes over.

Blåbærfromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring blåbær, sukker og citronsaft i kog i en tykbundet gryde. Kog det i ca. 5 min. Kør bærblandingen i en foodprocessor til en jævn blanding og lad den køle af. Rør flødeost godt sammen med bærrene. Pisk fløden let og vend den sammen med bærblandingen. Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i vandbad. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Hæld blåbærfromagen over vaniljefromagen og stil den færdige kage tildækket i køleskabet i mindst 3 timer. Gerne natten over.

Saltkaramel

Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme. Tilsæt fløde og salt og kog karamellen i ca. 10 min. eller til sukkeret er opløst. Lad saltkaramellen køle af.

Tag kagen ud af formen og pynt den med saltkaramel, friske blåbær og spiselige blomster.

Bagetid for chokoladebund

Ca. 15 min. ved 160° – varmluft.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.