Vinter-umami med marineret grønt og sprød yoghurt

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Spread - dagen før

  • 5 g Groft salt
  • 15 g citronsaft
  • 100 g Arla® Hytteost 4%
  • 150 g butter bean

Sprød yoghurt - dagen før

  • 200 g Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%
  • 1,5 g gurkemeje
  • 1 g nip Karry

Vinaigrette

  • 2,5 g Groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g citronsaft
  • 30 g koldpresset rapsolie
  • 20 g skalotteløg i tern - 2 x 2 mm
  • 35 g æble i tern - 2 x 2 mm
  • 30 g Arla® Tistrup Digekrone 48+ (30%)
  • 30 g æbleeddike
  • 5 g garam masala

Grøntsager

  • 225 g skrællet glaskål
  • 65 g æble i tynde både
  • 350 g skrællede butternut squash

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 4980 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 22 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 32 %

Fremgangsmetode

Spread - dagen før

Sæt bønnerne i blød i ca. 12 timer. Kom bønnerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Gem kogevandet – og afkøl bønnerne. Blend hytteost glat med citronsaft. Tilsæt bønner, salt og lidt af kogevandet og blend til en lind konsistens,

Sprød yoghurt - dagen før

Blend yoghurt, gurkemeje og karry ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Smør blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 2 cm tykkelse. Bryd yoghurten i mindre stykker.

Vinaigrette

Bland æbletern, ost og de øvrige ingredienser godt sammen. Smag til.

Grøntsager

Riv græskar og glaskål på en spiralizer. Marinér græskar i vinaigretten i ca. 1 time – og kom glaskål i koldt vand i ca. 1 time. Afdryp glaskål og vend den sammen med græskar og æbler i vinaigretten.

Servering

Smør spread på en tallerken og fordel græskarblandingen ovenpå. Og top med sprøde yoghurt stykker.

Tip

Du kan lave din egen masala med masser af smag ved at blende muskatnød, kommen, spidskommen, korianderfrø, nelliker, kardemomme, laurbær, fennikelfrø, sort peber og kanel i en kaffemølle – og herefter riste dem af i en pande for endnu mere smag.

Bagetid for sprød yoghurt

Ca. 12 timer ved 60° – traditionel ovn.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.