Vinter-umami med marineret grønt og sprød yoghurt
SERVERING
10 portioner
Spread - dagen før
Sprød yoghurt - dagen før
Vinaigrette
Grøntsager
Energiindhold for hele retten: 4980 kJ
Energifordeling:
Fiber: 0 g
Protein: 22 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 32 %
Sæt bønnerne i blød i ca. 12 timer. Kom bønnerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Gem kogevandet – og afkøl bønnerne. Blend hytteost glat med citronsaft. Tilsæt bønner, salt og lidt af kogevandet og blend til en lind konsistens,
Blend yoghurt, gurkemeje og karry ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Smør blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 2 cm tykkelse. Bryd yoghurten i mindre stykker.
Bland æbletern, ost og de øvrige ingredienser godt sammen. Smag til.
Riv græskar og glaskål på en spiralizer. Marinér græskar i vinaigretten i ca. 1 time – og kom glaskål i koldt vand i ca. 1 time. Afdryp glaskål og vend den sammen med græskar og æbler i vinaigretten.
Smør spread på en tallerken og fordel græskarblandingen ovenpå. Og top med sprøde yoghurt stykker.
Du kan lave din egen masala med masser af smag ved at blende muskatnød, kommen, spidskommen, korianderfrø, nelliker, kardemomme, laurbær, fennikelfrø, sort peber og kanel i en kaffemølle – og herefter riste dem af i en pande for endnu mere smag.
Ca. 12 timer ved 60° – traditionel ovn.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000